Amka Kenya – Herää Kenia

amka_kenya

Lapset rauhan puolesta – Musiikkia ja tarinoita kaduilta

Projektin tarkoitus oli entisten katulapsien voimaannuttaminen kulttuurin avulla. Nairobilaisen Kiberan slummin lapset osallistuivat projektiin syksystä 2012 kevääseen 2013. Marita Rainbirdin tuottama Amka Kenya oli jatkoa digitaalisella tarinaprojektille DigiTales in Kenya. Lisätietoa Amka Kenyasta englanninkielisiltä sivuiltamme.

Katso myös hankkeen omat sivut: http://www.amkakenya.wordpress.com

Digitarinatyöpaja Keniassa

Icebreaker Productions ja kenialainen Koinonia Community järjestivät digitaaliseen tarinankertomiseen keskittyvän työpajan Kiberan slummin entisille katulapsille marras-joulukuussa 2011. Hanketta rahoitti Suomen Ulkoasiainministeriö. Projektin tarkoitus oli antaa lapsille ääni niin heidän omassa yhteisössään kuin kenialaisen yhteiskunnassa laajemminkin. 

Kuusitoista 10-16-vuotiasta lasta osallistui työpajaan ja oppi valo- ja videokameran käyttöä sekä kirjallisen ja suullisen tarinankerronnan taitoja. Lasten tekemistä videoista koostettu 30-minuuttinen video esitettiin yhteisölle ja kutsuvieraille juhlavassa julkistustilaisuudessa. Marita Rainbirdin tuottamaan projektiin kuului myös paikallisten ohjaajien koulutus.

Projektin tarkempi esittely englanninkielisillä sivuillamme.

Lisätietoja: http://storiyanguyakibera.wordpress.com/

 

digitales_in_kenya2

Kulttuuriopas-seminaari, Helsinki, 2. – 6.6.2011

CIMO kutsui 55 nuorta 16 Euroopan maasta Helsinkiin kesäkuussa 2011 opiskelemaan tiedotus- ja viestintätaitoja toiminnan avulla. Davide ja Marita ikuistivat seminarian valokuviksi ja videoksi ja todistivat, että nuorisossa on voimaa. Tuotanto ja videoiden toteutus Marita Rainbird. Tutustu hankkeeseen tarkemmin englanninkielisiltä sivuiltamme

Alla oleva video kertoo kulttuurivalmentajaprojektista. 

Digitarinatyöpaja Argentiinassa

digitalesargentina2Icebreaker Productions järjesti ensimmäisen Suomen rajojen ulkopuolelle sijoittuvan digitaalisen tarinankerronnan työpajansa Villa Carcovan slummissa, Argentiinassa maaliskuussa 2011. Neljässä työpajassa lapset kertoivat tarinoita unelmistaan, ottivat satoja valokuvia, piirsivät ja maalasivat, tekivät haastatteluja ja kuvasivat videoita. Tuottajana ja kouluttajana oli Marita Rainbird. Lisäinformaatiota projektista saat englanninkielisiltä sivuiltamme.

Romanilasten digityöpajat – identiteettitarinoitaromakids

Icebreaker järjesti joulukuussa 2010 ja tammikuussa 2011 Vantaan kaupungin kanssa romaanilapsille digitaalisen tarinankerronnan työpajoja. Työpajojen tarkoitus oli auttaa lapsia ymmärtämään omaa romaani-identiteettiään ja vahvistaa heidän itseluottamustaan digitaalisen tarinankerronnan harjoitusten avulla. Työpajojen aikana tuotettuja videoita voidaan käyttää romaanikulttuurin esittelyyn kouluissa, internetissä ja erilaisissa tilaisuuksissa. Tuottaja ja digitarinakouluttaja Marita Rainbird. Katso myös englanninkieliset sivumme.