Icebreakerin jäsenistä löytyy käsikirjoittajia, toimittajia, ohjaajia, kuvaajia, leikkaajia sekä graafikko ja tuottaja.

Icebreakerin yhdestätoistatoista jäsenestä neljä on syntyperältään suomalaista ja loput tulevat kaikilta maailman kolkilta; osalla jäsenistä on kaksoiskansalaisuus. Edustettuina ovat Suomen lisäksi Espanja, Iso-Britannia, Italia, Marokko, Meksiko, Peru, Trinidad, Venäjä ja Viro.  

 

Rocío Acosta

rocioOlen meksikolainen filmintekijä ja valokuvaaja. 
Minulla on viestintätieteiden ja valokuvauksen maisterin tutkinto Meksikosta sekä elokuvaohjaajan maisterin tutkinto Espanjasta.
Viimeisen 15 vuoden aikana olen osallistunut hankkeisiin Meksikossa, Suomessa, Espanjassa ja New Yorkissa. Olen tehnyt televisioohjelmia, kulttuuridokumentteja, viestintäprojekteja, valokuvatöitä ja lyhytelokuvia.
Olen työskennellyt viestinnän ja massamediakampanjoiden suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Olen myös toiminut kulttuuridokumenttien tuotannon koordinaatiotehtävissä. 
Suomessa olen tehnyt yrityksille koulutusvideoita ja olen tehnyt myös dokumenttiohjelmia. Espanjassa olen ohjannut lyhytfiktioelokuvia. Pidin äskettäin valokuvanäyttelyn New Yorkissa.  Nyt asun Suomessa ja valmistelen lyhytelokuvia ja ensimmäistä pitkää elokuvaani. Olen ahkera ja löydän luovia ratkaisuja, erityisesti liittyen intohimooni visuaaliseen kerrontaan.

 

Gustavo Alavedra Gustavo Alavedra

Olen freelancer-ohjaaja, toimittaja, media-alan moniosaaja ja Latinalaisen Amerikan asiantuntija. Toimin myös opettajana ja kulttuuritapahtumien järjestäjänä. Suoritin taiteen maisterin tutkinnon media-alalta Sao Paulon yliopistossa Brasiliassa vuonna 2000. Suomesta minulla on ohjauksen erikoistutkinto Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja uusmedia-alan opintoja Aalto-yliopistosta.
Kotisivu: gustavoalavedra.fi
Ota yhteyttä sähköpostitse:
alavedra@gmail.com

  

Sofia DénizSofia Deniz

Tuotan Icebreakerissa dokumentteja ja fiktioita ja markkinoin koulutuksiamme. Olen myös hallituksen jäsen. Olen työskennellyt TV-viihdetuotannoissa tuotantopäällikkönä, koordinaattorina, taustatoimittajana ja tuotantoassistenttina.

Minulla on kokemusta teatteri-, sirkus- ja festivaalituotannoista ja olen toiminut elokuvafestivaali Cinemaissin tuottajana ja markkinointivastaavana. Puhun sujuvasti suomea, espanjaa, englantia ja ranskaa ja olen opiskellut alkeita neljästä muusta kielestä. Olen oma-alotteinen, aktiivinen, energinen ja erittäin kurinalainen töiden aikataulujen suhteen.

  

Mohamed El AboudiMohamed El Aboudi

Olen elokuvaohjaaja. Minulla on elokuva ja tv-alan tutkinto Bondin yliopistosta Australiassa. Olen ohjannut kymmeniä lyhytdokumentteja televisiolle; osa niistä on EBU-yhteistuotantoja, jotka on esitetty 12 Euroopan maassa. Viimeisin pitkä dokumenttielokuvani, Häätanssi, on ollut Suomessa elokuvateatterilevityksessä ja voittanut kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla lukuisia palkintoja.

Tällä hetkellä ohjaan pitkää dokumenttielokuvaa ja kirjoitan fiktioelokuvan käsikirjoitusta tunnetun suomalaisen kirjailijan, Jari Tervon, romaanin pohjalta.

 

Minna Kilpeläinenosuuskunta Minna Kilpeläinen

Olen tv- ja verkkotoimittaja, dokumentaristi ja tuottaja. Olen työskennellyt 
Yleisradiossa kolmentoista vuoden ajan tehden opetus-, tiede- ja kulttuuriohjelmia. 
Olen toiminut Ylessä myös kehitystuottajana. Vuodesta 2002 lähtien olen myös
opettanut viestintää ja journalismia –vuodesta 2009 Metropolia AMK:ssa. 
Viimeaikaiset kiinnostuksen kohteeni ovat olleet virtuaalinen-, lisätty
ja sekoitettu todellisuus (VR, AR ja MR).  Olen vetänyt VR- ja AR-projekteja 
yhteistyössä Metropolian ja Ylen kanssa.  Erityisosaamiseeni kuuluvat kirjoittaminen, 
valokuvaus, käsikirjoittaminen,  ohjaaminen, leikkaaminen ja tuotanto.
 

 

 

Tiina MadissonTiina Madisson

Olen dokumentti- ja animaatioelokuvien ohjaaja. Olen opiskellut taidegrafiikkaa Virossa ja tv-alaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa Suomessa.

Olen kiinnostunut liikkuvan ja still-kuvan välimuodoista ja töissäni olen tutkinut ajan kulumisen tunnetta sekä sarjallisena liikkeenä että etenevän kerronnan keinoin. Käytän erilaisia tekniikoita ja materiaaleja kuten hiekkaa, kahvia ja maalausta lasille. 

Vedän myös animaatiotyöpajoja, joissa tehdään minielokuvia. Niiden äärellä voi vaipua haaveisiinsa ja ajatuksiinsa, ja niin päästä lähemmäksi omaa sisintään.

 

Kirsi Mattilakirsi

Olen Kirsi Mattila, dokumentaristi ja käsikirjoittaja-ohjaaja. Tarvittaessa myös kuvaan, äänitän ja leikkaan sekä tuotan. Olen valmistunut filosofian lisensiaatiksi teatteritieteestä ja työskennellyt niin kirjoittavana kuin radio- ja tv-toimittajanakin. Dokumenttielokuvia teen aina kun rahoitus järjestyy. Viimeisin pitkä dokumenttielokuvani on Marzia, ystäväni, jonka tuotti Pohjola filmi Oy. Osuuskunnassamme olen ollut mukana alusta lähtien ja tällä hetkellä olen hallituksen varapuheenjohtaja. 

 

 

Victoria PeemotViktoria Peemot

Olen journalisti, kotoisin Tuvan tasavallasta, joka on ollut osa Venäjää vuodesta 1944. Minulla on loppututkinto Tuvan yliopistosta venäjän kielen ja kirjallisuuden opettajana.

Olen työskennellyt sekä printtimediassa että radiossa ja televisiossa. Olen taitava etsimään kontakteja ja tietoa, ja voin auttaa Venäjälle suuntautuvien juttumatkojen ja elokuvaprojektien järjestelyissä. Olen kiinnostunut alkuperäiskansojen kulttuureista sekä historiallisista kohtaamisista oman maani ja muun maailman välillä. Harrastan musiikkia, luontoa ja hevosia.

 

Marita Rainbird

marita1

Olen työskennellyt vuodesta 1984 lähtien tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana, festivaalijärjestäjänä, kv-jakelijana sekä kouluttajana aiheenani kulttuurien väliset viestintätaidot ja yhdenvertaisuus mediassa.

Kansainvälisen busineksen ja viestinnän lisäksi olen opiskellut mm. multimediakäsikirjoittamista, tuottamista ja lastenelokuvien ohjaamista. Ennen Icebreakers-osuuskunnan perustamista työnantajiani olivat MTV3, YLE, indie-tuotantoyhtiöt, ministeriöt sekä yliopistot.

Vuosina 2009 – 2016 työskentelin vähäosaisten lasten ja nuorten parissa Suomessa, Zimbabwessa. Argentiinassa ja Keniassa vieden läpi voimauttavia mediaprojekteja. Vuonna 2018 julkaisin kaksi eläinsatukirjaa sekä valmistuin matkailun ohjelmapalvelutuottajaksi. Luonto, luovuus ja tarinat ovat inspiraation lähteitäni. Olen aina valmis tarttumaan uusiin haasteisiin niin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi kuin saksaksikin.